Ini adalah blog bersama Marea, Paizul, Nini & Dila.
Khas buat pencinta makanan & kaki melancong yang ada di luar sana.
Jom kita jalan-jalan sambil makan~

Monday, December 12, 2011

~Bersantai Di Pantai Tg. Aru, Kota Kinabalu~

~Jom Jalan Pantai Tg. Aru by Marea~

Dulu-dulu time study kat UMS...kalau rasa bosan selalu jugak me & my friend pergi melepak kat Pantai Tg. Aru, Kota Kinabalu, Sabah. Pantai Tg. Aru ni dekat jer dengan Terminal 2 Air Asia..Kat sini ada dua pantai, iaitu First Beach and Second Beach & First Beach lagi meriah dari Second Beach.

Kalau siang hari times weekdays, Pantai Tg. Aru ni tak berapa nak meriah..Orang pun tak berapa nak ramai plus kedai tak banyak yang open time siang hari..Nak mandi kat sini tak berapa nak sesuai sangat coz air kat sini agak kotor...So, disiang hari ramai yang datang amek angin kat sini, tak kurang juga ramai yang jadikan Pantai Tg. Aru ni sebagai tempat nak dating. Kalau hujung minggu, memang ramai orang coz ramai yang buat event kat sini~

Suasana di Pantai Tg. Aru di petang hari~


Kalau malam, suasana kat sini memang happening..Sampai pukul 2 pagi pun masih ramai orang kat sini....Foodcourt or kawasan makan kat sini pun boleh tahan sedap, especially jus buah kat sini memang terbaik....


Tg. Aru di malam hari~


So, kalau anda berpeluang datang ke Kota Kinabalu..kalau ada masa terluang jangan lupa drop by kat Pantai Tg. Aru ni ya, a nice place to visit~


3 comments:

  1. Salam.
    Mesti mudah nak dapat seafood yg fresh di sini :-)

    from : http://juadahmalaysia.com

    ReplyDelete
  2. @mekar: kk mmg best. syurgaa seafood

    Farra: hehe, ada rezeki lebeh mmg syok jenjalan ni :)

    ReplyDelete